utorok 16. augusta 2011

prezitok nonsensov


EXT., NOC,

Pred márnicou, všetko je obrastené porastmi s purpurovými kvetmi.

Rozrušený héliový hlas z ampliónu:
Pozor pozor! Tí čo ste zostali na žive, použite plynové masky! Ovzduším nášho mesta sa šíri jedovatý sneh z exotických rastlín. Obžalovaná páchateľka zodpovedná za túto katastrofu má oblečený biely plášť zafŕkaný purpurovými škvrnami. Z ministerstva boli vyslané posily.
Muž v bielom skafandri a plynovej maske tackavo vstupuje do vchodu márnice, v ruke má tučný meter.
INT., NOC
V obrovskej miestnosti bez stropu, ktorý pokračuje do stratena, takisto aj steny, sú pravidelne usporiadané do radov vozíky s mŕtvymi telami prekrytými bielymi plachtami. Aj dvere zmizli. Zostal iba nekončiaci priestor. Pri jednom z nich sa o nohu opiera nehybná žena v bielom plášti s purpurovými škvrnami. Vstúpi muž, rozhliadne sa, začne rolovať meter po zemi. Krokuje smerom do tmy, potom sa vráti a znova krokuje do tmy. Takto sa to niekoľko krát zopakuje až zakopne o ženu na zemi. Tá sa prebudí a otočí tvár na muža, má plynovú masku. Muž sa zľakne.
Muž (opito):
Čo tu robíte?
Žena (ľahostajne, kokce):
Hľadám telo dcéry.

Muž si prehliadne jej plášť.

Muž (opito):
To vy ste priniesli tie kvety?
Žena (kokce):
Áno, boli krásne, no niečo sa posralo. A zašpinili mi plášť.
Začne robiť mlynské kolesá, zamotá sa do plášťa. Urobí kotrmelec.

Muž:
Áno. Mesto vymrelo a teraz treba rozšíriť márnicu aby sme sa sem zmestili keď to znova vypukne.

Zvuk helikoptéry. Do márnice zo stropu sa zosypú tehly a s nimi aj muž s padákom. Má jednen prst na ruke strčený v nose a druhý prst z druhej ruky v zadku. Nehýbe sa.

Muž (začne k sebe ťahať meter):
Hm. Asi to už začalo. Kde sú čapice?

Cez rozbúraný strop začnú do márnice prechádzať lúče svetla, rozširuje sa pohľad na nekonečný rad vozíčkov s mŕtvolami. Do toho sa začne sypať z tej istej diery biely sneh, zdvihne sa vietor. Zo stropu prerastajú do postelí purpurové kvety, ktoré sa trasú a sneží z nich. Muž a Žena podľahnú silnému záveju snehu a zmiznú v nekonečne bielej miestnosti, každého odfukuje iným smerom.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára